niedziela, 9 stycznia 2011

Kasza pęczak z pieczarkami i warzywami.

Idealny dodatek do dań mięsnych, ale pyszne także jako oddzielne danie wegetariańskie. Ja zjadłam bez towarzystwa mięsa. Polecam.

Pęczak z pieczarkami i warzywami /1 porcja/
50g kaszy pęczak
ok. 1/4  czerwonej papryki
1 kawałek cebuli
3 małe pieczarki
3 pomidorki cherry lub pół małego pomidora
1 garść zielonego groszku
trochę kukurydzy konserwowej
szczypiorek
oliwa
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Przyprawić i chwilę smażyć razem. Dodać groszek, a gdy będzie już miękki dorzucić plastry pomidora i kukurydzę. Całość wymieszać z kaszą i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz