środa, 22 grudnia 2010

Spaghetti z brokułami i anchois.

Szybkie, sycące i pyszne danie. Przepis z kwestii smaku.

Spaghetti z brokułami i anchois /1 porcja/
75g spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
1 łyżka oliwy z oliwek (lub więcej)
1/2 ząbka czosnku
3 fileciki z anchois w oleju
1/2 łyżeczki drobno posiekanej papryczki chilli
5 większych różdżek brokuła
pieprz, sól


Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Brokuł ugotować na parze (zdrowiej) lub dorzucić do makaronu. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, fileciki anchois, chilli i podsmażyć. Makaron wymieszać z sosem z patelni i podać z brokułami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz