środa, 15 grudnia 2010

Tagliatelle z pieczarkami i brukselką.

Tagliatelle z pieczarkami i brukselką /1 porcja/
50g pełnoziarnistego lub orkiszowego makaronu tagliatelle
3 średniej wielkości pieczarki
2 garście mrożonej brukselki
pół łyżeczki jogurtu naturalnego
przyprawy
opcjonalnie: ser do posypania
Makaron ugotować. Brukselkę ugotować na parze. Usmażyć na patelni pokrojone pieczarki - można na oleju roślinnym, ja robię na patelni teflonowej. Przyprawić ziołami i innymi ulubionymi przyprawami (nie przesadzać z solą ;)), podlać trochę wodą i dusić o miękkości. Potem dodać odrobię jogurtu, wymieszać. Makaron i brukselkę przełożyć na talerz, na makaron nałożyć pieczarki i jeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz