piątek, 10 grudnia 2010

Ryż z kurczakiem, warzywami i orzechami włoskimi.

Ryż z kurczakiem, warzywami i orzechami włoskimi /1 porcja/
60g brązowego ryżu
1/4 czerwonej papryki
1/4 małej cebuli
1/4 brokuła
1/4 małej cukinii (opcjonalnie)
100g piersi z kurczaka 
olej roślinny do smażenia
przyprawy: pieprz, ostra papryka, suszone zioła prowansalskie
dodatki: łyżka orzechów włoskich


Ryż ugotować. Brokuły ugotować na parze. Pierś pokroić w kostkę i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Doprawić. Potem dodać brokuła, orzechy, kosteczkę cukinii i podgrzać razem. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz