Szybki makaron na co dzień. Był moim pierwszym samodzielnie wykonanym, więc dla mnie jest w nim coś sentymentalnego, nigdy mi się nie znudzi :D
Makaron z groszkiem i pieczarkami /1 porcja/
50-75g makaronu pełnoziarnistego
kawałek cebuli
4-5 małych pieczarek
3 garście zielonego groszku (użyłam mrożonego)
suszony tymianek, bazylia, oregano
kilka kropel sosu sojowego (opcja)
starty ser (opcja)
olej roślinny
Makaron ugotować. Cebulę posiekać i smażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki. Gdy się zrumienią dodać przyprawy, groszek i smażyć do miękkości. Wymieszać z makaronem, przełożyć na talerz i posypać startym serem.
podoba mi się- szybko, zdrowo i lekko;)
OdpowiedzUsuńLubie makarony i zioła, a im więcej tym lepiej. Całkiem interesujące połączenie smakowe ;)
OdpowiedzUsuń