poniedziałek, 28 lutego 2011

Makaron z groszkiem i pieczarkami

Szybki makaron na co dzień. Był moim pierwszym samodzielnie wykonanym, więc dla mnie jest w nim coś sentymentalnego, nigdy mi się nie znudzi :D

Makaron z groszkiem i pieczarkami /1 porcja/
50-75g makaronu pełnoziarnistego
kawałek cebuli
4-5 małych pieczarek
3 garście zielonego groszku (użyłam mrożonego)
suszony tymianek, bazylia, oregano
kilka kropel sosu sojowego (opcja)
starty ser (opcja)
olej roślinny

Makaron ugotować. Cebulę posiekać i smażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki. Gdy się zrumienią dodać przyprawy, groszek i smażyć do miękkości. Wymieszać z makaronem, przełożyć na talerz i posypać startym serem.

2 komentarze:

  1. podoba mi się- szybko, zdrowo i lekko;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubie makarony i zioła, a im więcej tym lepiej. Całkiem interesujące połączenie smakowe ;)

    OdpowiedzUsuń