sobota, 5 marca 2011

Makaron z brukselką i pomidorami

Szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny i kolejny na moim blogu makaron. Pomysł zaczerpnięty z uwielbiam.pl, lekko zmieniłam.

Makaron z brukselką i pomidorami /1 porcja/
50-75g pełnoziarnistego makaronu
2-3 garście mrożonej brukselki
1 mały pomidor
oliwa z oliwek
kawałek cebuli (w oryginale czosnek)
sól, pieprz
suszona bazylia (dałam też świeżej)
ser do posypania

Makaron ugotować. Brukselkę ugotować (u mnie na parze). Na oliwie przysmażyć posiekaną cebulę. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, bazylię, sól i pieprz. Dusić 5 minut, mieszając. Brukselkę pokroić na połówki, dodać do sosu i jeszcze chwilę trzymać na małym ogniu. Całość wymieszać z makaronem, przełożyć na talerz i posypać serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz