czwartek, 17 marca 2011

Sznycle z indyka

Po ciężkim dniu - indyk z mozzarellą. Pyszny i zdrowy fast food w sam raz na obiad.

Sznycle z indyka /1 porcja/
100g piersi z indyka
plaster mozzarelli
szczypta soli
suszone zioła (u mnie fit up!)
łyżeczka soku z cytryny
mąka razowa
oliwa do smażenia

Mięso lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać ziołami i obtoczyć w mące, strząsając jej nadmiar. Na patelni rozgrzać oliwę (nie za dużo) i obsmażyć indyka z dwóch stron (po 2-3 minuty z każdej). Na mięsie położyć plasterek mozzarelli, przykryć i dusić aż ser się rozpuści. Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie makaron pszenny razowy i warzywa gotowane na parze.

3 komentarze:

  1. No to teraz ..okropnie zgłodniałam.. Wspaniale wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, wygląda super. w ten sposób jeszcze nie próbowałam zapamiętam sobie. :)

    OdpowiedzUsuń