Zakochałam się w połączeniach warzyw z owocami i smaku ostrego ze słodkim, dalej więc eksperymentuję. Pycha. Pomysł z tej strony, zmodyfikowałam.
Wegetariańskie curry z bananem /2 porcje/
1 filiżanka brązowego ryżu
1 i 1/3 szklanki wody
2 spore garści zielonej fasolki szparagowej
1 spore garści żółtej fasolki szparagowej
1 spore garści żółtej fasolki szparagowej
1/2 małej cebuli
1 dojrzały banan
garść rodzynek
garść siekanych migdałów lub płatków migdałowych
2/3 łyżeczki curry
1/3 łyżeczki imbiru
W garnku zagotować ryż i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 25-30 minut. Pozostałe składniki dusić razem na patelni około 15 minut.
Ciekawe połączenie :) Banan pewnie nadał słodkawy smak więc pewnie wyszło pysznie!
OdpowiedzUsuńzapowiada się obłędnie pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam curry... ale banan?
OdpowiedzUsuńMoże kiedyś się przekonam. ; p
Koniecznie spróbuj, może to zaskakujące połączenie, ale jest przepyszne :D
OdpowiedzUsuńmmm, musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńKochana, mam do Ciebie wieelką sprawę, mogłabyś napisać od mnie na gg 11643160, bo nie mam jak się z Tobą skontaktować inaczej. Pozdrawiam.
fantastyczne połaczenie składników, na pewno wypróbuje ten przepis :)
OdpowiedzUsuń