środa, 30 marca 2011

Wiosenny twarożek

Robi się coraz cieplej, więc i na stole pojawiają się bardziej wiosenne potrawy. Taki twarożek to prawdziwa wiosna na talerzu, pyszny i idealny w swojej prostocie :)

Twarożek ze szczypiorkiem i rzeżuchą /1 porcja/
spory plaster półtłustego twarogu
ok. 2 łyżeczki jogurtu naturalnego (do odpowiedniej konsystencji)
szczypiorek
rzeżucha
szczypta soli, pieprzu
fit up! do twarożków lub suszone zioła

Twaróg rozgnieść z jogurtem. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, rzeżuchą i przyprawami.

7 komentarzy:

  1. Ech... Muszę zasiać rzeżuchę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam ;) pyszny jest też ze szczypiorkiem i rzodkiewką/z ogórkiem i papryką.

    rzeżuchę zasiałam już jakiś czas temu, teraz namiętnie dodaję ją do wszystkich kanapek :). aż czuć wiosnę, na to czekałam! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja właśnie jutro będe siać ^^ mniam - zrobiłaś mi smaka. co to za pieczywko na zdjęciu?

    OdpowiedzUsuń
  4. Hihi, właśnie zjadłam twarożek, ale niestety bez tych zielonych cudów(za to z pomidorkiem, który MIAŁ smak i cebulką:) ). Muszę zasiać rzeżuszkę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. :) Na zdjęciu grahamka opieczona w opiekaczu do kanapek.

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam! opieczona grahamka i twarożek?
    Już kocham. <3

    OdpowiedzUsuń
  7. ja zwykle zamiast rzeżuchy daję rzodkiewkę, ale teraz jest dobra pora by to zmienić. wyhoduję rzeżuchę na święta i będzie idealna do twarożku :)

    OdpowiedzUsuń