Twarożek ze szczypiorkiem i rzeżuchą /1 porcja/
spory plaster półtłustego twarogu
ok. 2 łyżeczki jogurtu naturalnego (do odpowiedniej konsystencji)
szczypiorek
rzeżucha
szczypta soli, pieprzu
fit up! do twarożków lub suszone zioła
Twaróg rozgnieść z jogurtem. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, rzeżuchą i przyprawami.
Ech... Muszę zasiać rzeżuchę :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ;) pyszny jest też ze szczypiorkiem i rzodkiewką/z ogórkiem i papryką.
OdpowiedzUsuńrzeżuchę zasiałam już jakiś czas temu, teraz namiętnie dodaję ją do wszystkich kanapek :). aż czuć wiosnę, na to czekałam! :D
ja właśnie jutro będe siać ^^ mniam - zrobiłaś mi smaka. co to za pieczywko na zdjęciu?
OdpowiedzUsuńHihi, właśnie zjadłam twarożek, ale niestety bez tych zielonych cudów(za to z pomidorkiem, który MIAŁ smak i cebulką:) ). Muszę zasiać rzeżuszkę :)
OdpowiedzUsuń:) Na zdjęciu grahamka opieczona w opiekaczu do kanapek.
OdpowiedzUsuńmniam! opieczona grahamka i twarożek?
OdpowiedzUsuńJuż kocham. <3
ja zwykle zamiast rzeżuchy daję rzodkiewkę, ale teraz jest dobra pora by to zmienić. wyhoduję rzeżuchę na święta i będzie idealna do twarożku :)
OdpowiedzUsuń