sobota, 4 grudnia 2010

Makaron z indykiem i warzywami.

Makaron z indykiem i warzywami /1 porcja/
50g (około 2 garście) drobnego makaronu, u mnie "Pełne ziarno"
100g filetu z indyka
1-2 garście zielonej fasolki szparagowej
1/4 małej cukinii
po kawałku czerwonej i żółtej papryki (około 1/4 z każdej)
1 kawałek cebuli
1 łyżeczka oleju roślinnego
przyprawy: słodka lub ostra papryka, carry, zioła
dodatki: łyżka uprażonych płatków migdałów

Makaron ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać kawałki indyka i smażyć. Dodać fasolkę i pokrojone w kosteczkę papryki, podlać odrobiną wody w razie potrzeby, doprawić. Gdy warzywa będą już miękkie dodać kosteczkę cukinii, a zaraz potem makaron. Wymieszać, posypać płatkami migdałów i podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz