środa, 19 stycznia 2011

Jaglanka, kasza jaglana z bakaliami.

Kasza jaglana ma zbawienny wpływ na wygląd włosów, skóry i paznokci oraz posiada wiele witamin. Pierwszy raz jadłam tę kaszę i muszę powiedzieć, że bardzo mi smakowała i że jest bardzo sycąca.

Kasza jaglana z bakaliami /1 porcja/
1/3 szklanki kaszy jaglanej
2/3 szklanki wody
1/3 szklanki mleka (u mnie sojowe)
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka suszonych owoców, pokrojonych
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 łyżeczka słonecznika łuskanego
cynamon i miód do smaku

Kaszę przepłukać i ugotować na wodzie pod przykryciem (około 15 minut). Trzymając na małym ogniu dolać mleko i wymieszać (kasza musi je wchłonąć). Dodać wszystkie pozostałe składniki oprócz miodu, który lepiej dodać dopiero na talerzu. Wymieszać i podawać. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz