środa, 26 stycznia 2011

Jaglanka, kasza jaglana z bananem.

Po ostatniej próbie z kaszą jaglaną byłam zachwycona, więc postanowiłam przyrządzić ją ponownie. Tym razem w kombinacji z bananem i innymi dodatkami.

Kasza jaglana z bananem /1 porcja/
1/3 szklanki kaszy jaglanej (60g)
1 szklanka wody
1 łyżka otrąb pszennych
1/2 dużego banana
1 łyżeczka wiórków kokosowych
1 łyżeczka nasion słonecznika
trochę suszonej żurawiny
dodatkowo: miód i jogurt naturalny

Wiórki i słonecznik uprażyć na suchej patelni. Banana pokroić. Kaszę przepłukać i gotować w wodzie pod przykryciem około 15 minut. Gdy kasza wchłonie wodę dodać pozostałe składniki i wymieszać. Przełożyć na talerz i polać miodem i jogurtem naturalnym.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. mmm dzisiaj zjadłam coś podobnego :) obłędne śniadanka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam ochote na banana i właśnie pomysł że to kasza byłabym jego partnerem :D

    zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń