niedziela, 30 stycznia 2011

Makaron z kiełkami z patelni.

Jak większość makaronów w moim wydaniu jest to danie całkiem improwizowane, czyli coś w stylu "co by tu jeszcze pasowało". Tak więc prezentuję pyszny makaron z kiełkami :)
 
Makaron z kiełkami z patelni /1 porcja/
50g razowego makaronu
1 łyżeczka oleju roślinnego
duża garść kiełków na patelnię
1 mała marchewki
1 duża pieczarka
kawałek czerwonej papryki
1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej
szczypta soli
sos sojowy
ostra papryka w proszku, pieprz ziołowy, suszone zioła

Marchewkę obrać i pokroić w drobne paseczki. Pieczarkę i paprykę pokroić. Makaron ugotować all dente. Na rozgrzany olej wrzucić marchewkę, pieczarki i paprykę, gdy lekko zmiękną dodać kiełki. Dolać trochę wody, przyprawić i dusić do miękkości. Na końcu do warzyw dodać mąkę kukurydzianą by zagęścić sos i wymieszać razem z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz