niedziela, 16 stycznia 2011

Ryż i curry z ryby

Curry z ryby /1 porcja/
50g brązowego ryżu
filet białej ryby (u mnie morszczuk)
1/4 średniej cebuli
1/3 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
1/4 łyżeczki cukru trzcinowego
1 średni pomidor
1 łyżeczka oliwy
sałata lodowa lub mieszanka sałat

Ryż ugotować. Rybę pokroić. Cebulę posiekać, a pomidora pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, przyprawy, a potem pomidora. Gotować chwilę w razie potrzeby polewając wodą. Na sos ułożyć rybę i potrząsnąć patelnią. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Podać z ryżem i sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz