niedziela, 20 lutego 2011

Makaron z mieszanką dyniową i żurawiną.

Kupiłam wczoraj mi dyniowy firmy daucy, więc postanowiłam dzisiaj użyć tej mieszanki. Ostatnio lubię mieszać smak warzyw z smakiem owoców, tak więc wyszło bardzo sycące i smaczne danie z żurawiną i migdałami. Polecam.

Makaron z mieszanką dyniową i żurawiną /1 porcja/
75g makaronu pełnoziarnistego
2-3 garście mieszanki dyniowej (daucy)
2 łyżki kremowego serka lub śmietany
szczypta cukru trzcinowego (opcjonalnie)
garstka suszonej żurawiny
garstka płatków migdałowych
szczypta mielonego kardamonu

Makaron ugotować all dente. Warzywa ugotować (najlepiej na parze), ale można też udusić na patelni. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe. Do migdałów dodać śmietanę, kardamon, cukier i żurawinę. Dodać warzywa, wymieszać, podać z makaronem.

1 komentarz:

  1. To musi być genialne... Bardzo mi się podoba, poszukam tej mieszanki w supermarkecie przy najbliższej okazji

    OdpowiedzUsuń