poniedziałek, 14 lutego 2011

Makaron z sosem brokułowo - migdałowym.

Zainspirowana przepisem agi-aa postanowiłam spróbować takiego połączenia brokuł. Nie rozczarowałam się, makaron wyszedł pyszny, a migdały nadały całej potrawie niezwykłego aromatu. Dodatkową zaletą tego dania jest błyskawiczny czas przygotowania. Polecam.

Makaron z sosem brokułowo - migdałowym /1 porcja/
brokuły ok. 200g
70g pełnoziarnistego makaronu
duża łyżka jogurtu naturalnego (w oryginale śmietanka)
łyżka siekanych migdałów
sól, pieprz
czosnek przeciśnięty przez praskę (w oryginale granulowany)

Makaron ugotować al dente. Brokuły podzielić na malutkie różyczki i ugotować na pół twardo (najlepiej na parze). Migdały uprażyć na patelni, połączyć ze jogurtem, brokułem i przyprawami. Powstały sos wymieszać z makaronem.
Smacznego.

2 komentarze:

  1. jak ślicznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam kiedyś coś takiego, faktycznie dobra rzecz

    OdpowiedzUsuń