sobota, 5 lutego 2011

Łosoś z ryżem i warzywami.

Na moim stole ponownie zagościł łosoś, tym razem w smażonej odsłonie. Dodatkowo ryż z kolorowymi warzywami. Pyszny i lekki obiad.

Łosoś z ryżem i warzywami /1 porcja/
filet z łososia
przyprawa do ryb
pieprz, sól
nać pietruszki i/lub bazylia
50g brązowego ryżu
warzywa: brokuł, marchewka, groszek, żółta fasolka
zioła prowansalskie
oliwa

Ryż ugotować. Warzywa ugotować na parze lub usmażyć na patelni z dodatkiem ziół prowansalskich. Oliwę rozgrzać, dodać rybę i posypać przyprawami. Smażyć chwilę z obu stron. Kiedy ryba będzie gotowa posypać ją posiekaną pietruszką i podać z ryżem wymieszanym z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz