Przepis ten chodzi za mną już od dawna, w końcu postanowiłam zrealizować zaplanowane i zrobiłam. Kasza wyszła pyszna. Idealne bezmięsne danie.
Kasza pęczak z pomidorami i kukurydzą /1 porcja/
60g kaszy pęczak
pomidory świeże lub z puszki (użyłam mrożonych, z słoika, więc nie wiem ile dokładnie ich było)
kukurydza (garść, użyłam mrożonej)
kawałek cebuli
oliwa
przyprawy (u mnie ostra papryka, zioła prowansalskie i fit up!)
W garnku na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać kaszę i chwilę smażyć mieszając. Zalać wodą (około szklanki) i gotować do jej wchłonięcia. Dodać pomidory, kukurydzę i przyprawy. Dusić do miękkości.
Podać z kalafiorem (u mnie jeszcze marchewka) gotowanym na parze.
Takie risotto z kaszy, fajne :)
OdpowiedzUsuńChyba zmieniłaś kolor włosów? Bardzo ładny ;)
Bardzo apetycznie wygląda. :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :D
OdpowiedzUsuńmm ładnie i dietetycznie! mi też się bardzo podoba Twój nowy kolor, jakiś taki rudawy? rude jest fajne :D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię pęczak. całość wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńWygląda tak, że najchętniej JUŻ bym to zjadła! :) I też mówię tak dla rudawego kolorku, sama taki mam xD
OdpowiedzUsuń