Makaron z wątróbką i warzywami /1 porcja/
75g razowego makaron (u mnie pół na pół: żytni razowy i żytni z lnem)
1/3 małej cebuli, pokrojonej w piórka
2 pieczarki
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
garść zielonej fasolki szparagowej
garść żółtej fasolki szparagowej
wątróbka drobiowa (jakieś 100g)
sos sojowy
ostra papryka, suszone zioła, imbir
olej roślinny
Wątróbkę i makaron ugotować. Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać pokrojone pieczarki, a potem papryki. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać fasolkę, przyprawy i wymieszać. Dusić razem do miękkości po czym dodać wątróbkę, makaron i podgrzać. Podawać od razu.
O, makaronu z wątróbkami jeszcze nie jadłam. W ogóle nie wiem, czemu tak wiele osób jej nie lubi. Drobiowe najlepsze, mają taką aksamitną strukturę.
OdpowiedzUsuńEeee, może wątróbka to nie moje klimaty ale makarony uwielbiam a ten się prezentuje pysznie. ; ) ( bez wątróbki ; p )
OdpowiedzUsuńwątróbki nie lubię, wspomnienie z przedszkola ;P
OdpowiedzUsuńale mam pytanie - możesz podać markę makaronu którego użyłaś? szukam takiego kształtu, a jeszcze jak razowy to w ogóle super ^^
Ten ciemny to żytni ekologiczny, a jasny to żytni z omega 3 firmy Pasta Toscana (kupiłam w Almie)
OdpowiedzUsuńdziękuję pięknie :)
OdpowiedzUsuń