środa, 23 marca 2011

Makaron z wątróbką i warzywami

Szybki i improwizowany jak zwykle makaron w moim wykonaniu. Wyszło naprawdę pyszne danie.

Makaron z wątróbką i warzywami /1 porcja/
75g razowego makaron (u mnie pół na pół: żytni razowy i żytni z lnem)
1/3 małej cebuli, pokrojonej w piórka
2 pieczarki
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
garść zielonej fasolki szparagowej
garść żółtej fasolki szparagowej
wątróbka drobiowa (jakieś 100g)
sos sojowy
ostra papryka, suszone zioła, imbir
olej roślinny

Wątróbkę i makaron ugotować. Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać pokrojone pieczarki, a potem papryki. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać fasolkę, przyprawy i wymieszać. Dusić razem do miękkości po czym dodać wątróbkę, makaron i podgrzać. Podawać od razu.

5 komentarzy:

  1. O, makaronu z wątróbkami jeszcze nie jadłam. W ogóle nie wiem, czemu tak wiele osób jej nie lubi. Drobiowe najlepsze, mają taką aksamitną strukturę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Eeee, może wątróbka to nie moje klimaty ale makarony uwielbiam a ten się prezentuje pysznie. ; ) ( bez wątróbki ; p )

    OdpowiedzUsuń
  3. wątróbki nie lubię, wspomnienie z przedszkola ;P

    ale mam pytanie - możesz podać markę makaronu którego użyłaś? szukam takiego kształtu, a jeszcze jak razowy to w ogóle super ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten ciemny to żytni ekologiczny, a jasny to żytni z omega 3 firmy Pasta Toscana (kupiłam w Almie)

    OdpowiedzUsuń
  5. dziękuję pięknie :)

    OdpowiedzUsuń