Pasta jajeczna z makiem /1 porcja*/
1 jajko
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka majonezu
1 płaska łyżeczka maku
sól i pieprz do smaku
Ostudzone, ugotowane na twardo jajko obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z resztą składników i nakładać do pełnoziarnistej bagietki lub innej ulubionej bułki.
Smacznego.
* w widocznej na zdjęciu kanapce zostało użyte jakieś 2/3 pasty z powyższych składników
Super przepis. Już wiem, co zjem sobie dziś na kolację. ;*
OdpowiedzUsuńWypróbowałam. Pycha było. Mogłabyś częściej wrzucać takie smakowite pasty na kanapki.
OdpowiedzUsuńWygląda ciekawie. Mak. Fajne. I całkiem interesujący blog :) Pozdrawiam ciepło :*
OdpowiedzUsuńTakiej pasty to ja jeszcze nie wdziałam :) Fajny pomysł!
OdpowiedzUsuń