piątek, 25 lutego 2011

Pasta jajeczna z makiem

Znalazłam kiedyś na kwestii smaku i wypróbowałam nie do końca trzymając się oryginalnego przepisu. Robiłam już kilka razy, więc postanowiłam się podzielić moją wersją. Polecam, jest pyszna.

Pasta jajeczna z makiem /1 porcja*/
1 jajko
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
1 płaska łyżeczka maku
sól i pieprz do smaku

Ostudzone, ugotowane na twardo jajko obrać i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z resztą składników i nakładać do pełnoziarnistej bagietki lub innej ulubionej bułki.
Smacznego.

* w widocznej na zdjęciu kanapce zostało użyte jakieś 2/3 pasty z powyższych składników

4 komentarze:

  1. Super przepis. Już wiem, co zjem sobie dziś na kolację. ;*

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypróbowałam. Pycha było. Mogłabyś częściej wrzucać takie smakowite pasty na kanapki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda ciekawie. Mak. Fajne. I całkiem interesujący blog :) Pozdrawiam ciepło :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiej pasty to ja jeszcze nie wdziałam :) Fajny pomysł!

    OdpowiedzUsuń